Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Левски очаквано се класира за 1/8-финалите за турнира за Купата на България. "Сините" победиха с 6:0 третодивизионния Атлетик (Куклен) на стадион "Локомотив" в Пловдив и спокойно чакат следващия си съперник. Двубоят бе и генерална репетиция за дербито с ЦСКА, което е в събота.

Юношата Атанас Кабов вкара първия си гол с екипа на "сините" в професионалния футбол, а други две попадения бяха дело на младия нападател Станислав Иванов. Головата си суша прекъсна Серджиу Буш, а Фелипе Нашименто също се разписа сред голмайсторите. Янко Гюзлев от Атлетик си вкара автогол.

Наставникът Славиша Стоянович бе направил доста промени в състава от победата с 4:1 над Витоша (Бистрица). Осем от стартовите 11 на столичани ги нямаше, а единствено Милош Цветкович, Иван Горанов и  Паулиньо отново започнаха от първата минута.

Футболистите на третодивизионния Атлетик могат да бъдат доволни от представянето си. През първите 40 минути на мача със столичния гранд те стояха почти равностойно, като и имаха възможност да поведат в резултата. В 40-ата минута обаче играчите на Славиша Стоянович най-после успяха да поведат в резултата, а само минути по-късно направиха 2:0 и се прибраха на почивката с комфортен аванс.

Силите на Атлетик свършиха, а след 60-ата минута Левски се забавляваше на терена. От 71-ата до 85-ата минута тимът от Куклен получи цели четири попадения, едно от които бе автогол. 

Левски опита да вкара седми гол до края на мача, за да зарадва феновете на клуба с това символично за феновете число преди мача с ЦСКА, но до такъв не се стигна. 

КУПА НА БЪЛГАРИЯ – СЕЗОН 2018/19


Атлетик - Левски 0:6
0:1 Атанас Кабов (41), 0:2 Серджиу Буш (44), 0:3 Станислав Иванов (71), 0:4 Янко Гюзлев (75-автогол), 0:5 Станислав Иванов (76), 0:6 Фелипе Нашименто (85)

Срещата по минути:
1- Начало на мача
4- Паулиньо овладя по крилото, залъга бранител и стреля, но покрай вратата
8- Османов стреля много добре от пряк свободен удар, но топката се удари в човек от Левски и излезе в корнер
13- Прострелно центриране пред вратата на Атлетик, но миг преди да бъде засечена от Паулиньо бранител на тима от Куклен изби в корнер
20- Напрежение между играчите. Нашименто и Джонджуров се сдърпаха след нарушение и се наложи намеса на останалите футболисти
31- Кабов е изведен сам срещу сам срещу Георгиев, но стражът на Атлетик излезе и изби удара на младото крило на "сините"
33- Димитър Джонджуров бе изведен сам срещу Кръстев, но ударът му бе избит от стража на Левски
38- Буш вкара топката в мрежата на домакинитем, но бе отсъдена засада
40- Удар на Рейш от над 30 метра дистанция, но право в ръцете на Димитър Георгиев
41- ГОЛ ЗА ЛЕВСКИ! Цветкович намери от тъч Васчук в наказателното поле, той пусна пред вратата на Атлетик, където Кабов засече топката и я прати в мрежата за 1:0 в полза на "сините"
43- Пробив на Паулиньо, който пуска топката на точката на дузпата за Васчук, но бранител се хвърли и изби топката преди тя да влезе във вратата
44- ГОЛ ЗА ЛЕВСКИ! Горанов намери Буш, който не бе покрит в наказателното поле, а румънецът стреля технично и вкара за 2:0!
45- Край на първото полувреме
____________________________
46- Начало на второто полувреме.
63 - Хали Тиам изпълни пряк свободен удар, пращайки топката извън целта.
66  ГРЕДА! Паулиньо пропусна да се разпише. Бразилецът прати топката в гредата.
68- Паулиньо се измъкна и изведе отлично Нашименто. Португалецът напредна, излъга бранител и стреля, но вратарят Георгиев улови топката
71- ГОЛ ЗА ЛЕВСКИ! Нашименто центрира в полето на Атлетик, а Станислав Иванов засече топката от 2-3 метра и я прати във вратата на домакините
75- ГОЛ ЗА ЛЕВСКИ! При центриране в наказателното поле на Левски Гюзлев опита с глава да изчисти топката, но вместо това тя влетя във вратата на Атлетик за 4:0!
76- ГОЛ ЗА ЛЕВСКИ! Цветкович намери по крилото Васчук, който върна на точката на дузпата. Там Станислав Иванов стреля отлично и направи резултата 5:0!
85-
ГОЛ ЗА ЛЕВСКИ! Фелипе Нашименто получи топката на границата на наказателното поле и с техничен удар в далечния горен ъгъл направи 6:0!
90+3- Край на мача!


Атлетик (Куклен): 12.Димитър Георгиев, 4.Юлиян Романов, 13.Валександър Христев, 15.Янко Гюзлев, 11.Нерджиб Неджиб, 7.Никола Праматаров, 19.Васил Гуджев, 10.Шабан Османов (62  Иван Площаков), 17.Мирослав Кайраков, 8.Димитър Джонджуров, 9.Борислав Хаджиев
Резерви: Недялко Тръмборжиев, Георги Йотовски, Антонио Топалов, Георгиос Караянис, Веселин Филипов, Йордан Ковачев, Иван Площаков
Треньор: Веселин Филипов

Левски: 89.Николай Кръстев, 19.Милош Цветкович (77-Ивайло Найденов), 5.Холмар Ейолфсон, 22.Нуно Рейш, 4.Иван Горанов, 23.Кали Тиам, 20.Филипе Нашименто, 93.Атанас Кабов (57-99.Станислав Иванов), 7.Паулиньо, 14.Богдан Вашчук, 9.Сержиу Буш (68-  Ривалдиньо)
Резерви: Мартин Полачек, Ивайло Найденов, Ривалдиньо, Антони Белмонт, Давид Яблонски, Илия Юруков, 99.Станислав Иванов
Треньор: Славиша Стоянович


Пловдив, ст. "Локомотив"
Съдия:
Стефан Павлов
Легенда: