"Много е трудно да се каже кой хвърли бомбата", каза председателят на Националния фенклуб на привържениците на Левски Степан Хиндлиян по повод инцидента на вечното дерби с ЦСКА (2:2), при който беше ранена млада полицайка след хвърлена бомба от сектора с агитката на "сините".

Хиндлиян изрази съжаление за случилото се и увери, че водената от него организация си сътрудничи с полицията, което е довело до значително намаляване на инцидентите в последно време. Според него обаче липсва финансов ресурс за сериозна борба с футболното хулиганство.

"Поднасям най-искрените си човешки извинения, колкото и да звучи идиотски, защото знам какво си мислят много хора в момента. Това, което се случи е отвратително и неприемливо. Нещата, ако продължават по този начин... след известно време този инцидент ще се повтори", коментира Хиндлиян при гостуването си в Нова телевизия.

"Ние правим всичко възможно като организация, и сме в комуникация с полицията, това не е много добре прието от членове на организацията. Но с тази комуникация инцидентите в София бяха намалени до санитарен минимум. Това е единичен акт. Много е трудно да се каже кой хвърли бомбата в такъв момент като има емоции на стадиона и много хора", продължи той. 

Относно въвеждането на система като на стадионите във Великобритания (б.р. - да се влиза с лична карта), Хиндлиян коментира: "Не съм съгласен, че може да бъде въведен този модел. Това са технически решения, които са свързани с много пари и воля, които нямаме."

"Как да се случи това на стадиона в Благоевград? Там се върви по една селска пътека, осеяна с камъни и през една порта, която е в нищото. Борбата с футболното хулиганство е свързана с голям финансов ресурс, а този ресурс липсва, това е истината”, каза шефът на НКП.

„Продължаваме на мускули, хора като нас да се занимават и да се обясняваме, защото лицето Х е хвърлило една бомба. Това е въпрос на законодателство. Трябва да работим много активно. Всички се бяхме приспали, защото благодарение на усилията на някои хора, нямаше инциденти дълго време. Сензация за три дни. Да кажем "добре, че другата сряда няма да има мач". С този сталински тип няма да стане. Трябва да има адекватност. Превенция без пари не става", добави Хиндлиян.