Нападателят на Левски Серджиу Буш e убеден, че Левски може да спечели шампионската титла през този сезон. Той се закани, че със "синия" екип няма да повтори грешките, които е направил по време на престоя си в ЦСКА. Румънецът е амбициран да вкара повече голове с фланелката на 26-кратните шампиони, отколкото 10-те попадения, които отбеляза за "армейците" преди три години.

"Предстоят ни важни мачове. Тренирахме доста добре и се надявам, че ще спечелим всички срещи. Със сигурност следващите ни три двубоя за първенство са важен тест за нас (б.а. "сините" се изправят срещу Етър, ЦСКА и Лудогорец). Най-важният мач е този с ЦСКА. Разбира се, ако бием, ще започне да мислим повече за титлата. Искаме да сме шампиони и да побеждаваме във всеки мач", каза Буш в предаването "Спорт в обектива" по Канал 3.

"В Левски се чувствам много добре. Усещам уважение тук и искам да покажа на какво съм способен. Николай Митов ме потърси и ме убеди да дойда тук. Каза ми, че ще играя. Той беше сигурен, че аз ще помогна на Левски. После дойде Делио Роси. Той е истински професионалист. Добър треньор, който залага на тактиката. Иска повече от нападателите. Учи ни да се защитаваме по-добре и да нападаме по-добре. Вярно е, че вкарваме по-малко от конкурентите, но докато печелим, това няма значение. Много хора казват, че играем дефанзивно, но аз не съм съгласен. Смята, че сме просто по-организирани", продължи румънецът.

"Какво мога да кажа на феновете на ЦСКА? Това всичко е в миналото. Чувствам се добре. Направих всичко по силите си с този отбор. Сега искам да постигна повече с Левски. Аз съм професионален футболист. Ако някой вярва в мен, правя най-доброто, за да помогна. При престоя си в ЦСКА вкарах 10 гола. Сега, разбира се, целта е да вкарам повече попадения и да станем шампиони. Разбира се, че бих се радвал, ако вкарам на ЦСКА. Защо не? Ще бъда щастлив за отбора. Аз съм професионалист и обичам това, което правя", заяви бившият нападател на "армейците".

"Не мисля, че ЦСКАе най-добрият отбор в първенството в момента. Имат добър период. Ние изгубихме няколко важни точки, но първенството е много дълго. Да, Фернандо Каранга е в много добра форма, но никой не знае… може би аз ще успея да вкарам повече голове, а може би това ще стори и Мапуку. Футболът е бърз спорт", оптимист е Буш.

Вижте какво още каза Серджиу Буш:

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма