Новият спортен директор на Левски Ивайло Петков, на когото повечето специалисти предричат добро бъдеще, не пази добри спомени от края на кариерата си като футболист.

За последно той носи екипа на Литекс през сезон 2010/2011. Тогава „оранжевите” печелят четвъртата си титла и втора поредна. В последния кръг те приемат Калиакра у дома. Мачът завършва 0:0. След неговия край, когато всички се втурват да се радват и да празнуват шампионския трофей, дикторът на стадиона в Ловеч обявява, че току-що Ивайло Петков е изиграл последния си мач.

След като футболистите се прибрали в съблекалнята, където ги очаквали много бутилки с шампанско, те попитали съотборника си защо не им е казал по-рано, че приключва с Литекс. Петков само вдигнал рамене и откровено отговорил: „Аз също не знаех. Сега научих от диктора на стадиона...”

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Впоследствие от ловешкия клуб няколко пъти търсили Ивайло с предложение да го назначат на работа, но той категорично отказвал.

„Иво никога няма да забрави начина, по който се разделиха с него. Затова не храни симпатии към ловчанлии”, коментираха източници на БЛИЦ.

„Той е голям професионалист и отличен ръководител и ще видите, че ще се докаже на „Герена”, колкото и ветровит да е постът му”, добавиха те.