Седемкратният европейски клубен шампион Милан е съперникът на Левски за мача в чест на 75-годишнината от рождението на Георги Аспарухов, обявиха организаторите „Moko Solution“. „Росонерите“ заменят Бока Хуниорс, след като аржентинският гранд отказа първоначалния си ангажимент за 19 август.

Има промяна в деня на мача. Срещата ще се играе на 11 август, а не на предварително обявената дата. Началният час 19:43 остава същият. От „Moko Solution“ уточниха, че вече закупените билети за мач с Бока Хуниорс на 19 август ще важат без да се прави презаверяване.

Милан е един от клубовете, които са свързани по интересен начин с кариерата на Гунди. След мачовете на „росонерите“ и Левски през 1967 г. италианският гранд прави опит да привлече Аспарухов в редиците си. Нападателят вкарва и двата гола за „сините“ при загубата с 1:5 в Милано и домакинското 1:1, а треньорът на „червено-черните“ Нерео Роко е направо влюбен в качествата на българския таран.

Според митологията от Милан предлагат 5 милиона долара за Гунди, но любимецът на „сините“ фенове отказва с думите: „Има една страна България, в нея има един отбор Левски. Може и да не сте го чували, но в този отбор съм се родил и в този отбор ще умра!“.