Отмяна на видеостената пред сектор "А" за реванша с Ружомберок. Това съобщиха от Левски, разочаровайки феновете си, които се гласяха да се събират утре на стадиона и да гледат заедно двубоя от първия квалификационен кръг на Лига Европа - от 19:30 часа.

Оказа се, че срещу "сините" има повдигнато ново обвинение от УЕФА след мача в Ружомберок, завършил 2:0 за българския отбор. Причината е, че на стадиона в Словакия феновете на Левски са издигнали флаг със забранен символ. 

Припомняме, че "сините" изтърпяват наказание от двама мача без публика заради инцидентите срещу Вадуц преди година.

Съобщението на ПФК Левски:

Уважаеми левскари,

Бихме искали да Ви информираме, че видео стена пред сектор „А“ на стадион „Виваком Арена Георги Аспарухов“ за мача Левски – Ружомберок от първия предварителен кръг на Лига Европа няма да бъде изградена. Срещата е на 18 юли, четвъртък, от 19:30 часа и в нея изтърпяваме наказание от УЕФА с лишаване от публика заради инцидентите от миналата година в мача с Вадуц (Литхенщайн).

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

По препоръка на делегата на УЕФА в мача с Ружомберок (Слвк), както и във връзка с повдигнатото срещу клуба ново обвинение от Дисциплинарната комисия на УЕФА по чл. 14 от Дисциплинарния правилник на европейската клубна централа заради издигнат флаг със забранен символ в първата среща с Ружомберок преди седмица, ръководството на ПФК Левски преценява, че рискът от пореден инцидент, който да донесе допълнителни тежки наказания на клуба в евротурнирите, е твърде голям и по тази причина отменя предвиденото събитие.

Извиняваме се на всички привърженици за причиненото неудобство и Ви призоваваме още веднъж да се въздържате от агресия и прояви на расизъм и ксенофобия, тъй като при следващ инцидент наказанията срещу клуба ще бъдат жестоки.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - подготовка и трансфери