Треньорът Георги Тодоров застана начело на Левски до края на сезона, заемайки поста на Георги Дерменджиев. Специалистът даде пресконференция днес на "Герена". Тодоров обясни на кои футболисти няма да разчита в гостуването на Ботев (Пловдив). Мачът е утре от 20:00 часа в Коматево.

Георги Тодоров обясни, че Димитър Телкийски е имал желание да си тръгне заедно с Дерменджиев, но е бил разубеден и остава в щаба на новия-стар треньор. 

"Срещу Ботев няма да мога да разчитам на Сейдахмет, Буш и Унтонджи. Това са хората, които със сигурност отпадат. Надявам се всички други да покажат най-доброто от себе си", каза Георги Тодоров.  

Новият наставник засегна по-сериозно темата за юношите, като се надява, че талантите на Левски ще имат възможност да получат повече шансове за изява в бъдеще, защото смята, че имат необходимите качества да бъдат основни футболисти при "сините". "Минаха доста добри юноши, но за съжаление на първата грешка ги приключваха. Отговорността е много голяма за сегашните, защото те трябва да извоюват своите места и продължаване на тази линия за налагане на младите, защото ако няма резултати, е нормално тя да се промени", обясни Тодоров. 

"Много малко хора искат да дойдат в по-големите възрасти в ДЮШ. Не се дават шансове на младите и никой не иска да идва. Трудно се израства без игрова практика. Хубаво е, че сега шест човека от школата ще бъдат в основния състав на Левски. Но и в треньорския екип трябва да има представители от школата. Сега всички са от там и са минали през Левски. Димитър Телкийски е поканен от Георги Дерменджиев и имаше желание да напусне, защото така е коректно, но аз го викнах обратно. Той започна първите си стъпки с мен и знам, че има потенциала да стане добър треньор. Останаха много малко като него - точни и почтени", каза наставникът на Левски.

"Преди шест години си казах, че няма бъда старши треньор повече. Защото аз не си мълча и не искам да се създават конфликтни ситуации", добави Георги Тодоров.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019