Легендата на Левски и на българския футбол Наско Сираков критикува съдийството на дербито Левски – Лудогорец (0:0) в сряда вечерта. В предаването „Тази сутрин“ по „Би Ти Ви“ членът на Изпълкома на БФС обяви за три безумни грешки на реферите само до 20-ата минута на мача.

"Ако ме бяха попитали преди мача, кой съдия трябва да свири, щях да кажа - Никола Попов. Защото смятам, че той е в момента най-добрият. Има едно силно качество – неподкупен е. Не казвам дали съдийството е целенасочено. Казвам това, което видях. Но това са неща, които влияят изключително много на българския футбол. Най-страшното е, че забелязвам в последните години, че това е тенденция на мачовете с Лудогорец. Аз знам, че сега там ще се появяват десет блюдолизци, които да ми отговарят, но Лудогорец никога не се е оплаквал от съдиите в тези дербита. То не бяха мачове с Левски миналата година, с ЦСКА, финали за Купата, финали за Суперкупите. Всички отбори пропищяха от съдиите. Това не може да бъде случайно. Тук трябва да се замислим“, коментира членът на управата на футболната централа.

„Вчера нетипично за българския футбол имаше феноменална атмосфера на стадион „Георги Аспарухов“. Имаше два отбора с огромни амбиции. Постарах се, като се върна у дома, да гледам и повторенията по телевизията. До 20-ата минута има три безумни съдийски грешки. Игра с ръка на Анисе в наказателното поле на Левски, продължава да играе след това, опитва се да вкара гол. Задължително жълт картон. След три минути прави груб фаул – получава жълт картон. Контраатака на Левски, фаул на Дяков, или срещу Гомес, или срещу Вутов, отново предупреждение само. След това Дяков получава резонния жълт картон и в 20-ата минута вече тази ситуация с Натанаел, която не трябва да се случва във футбола, защото има два удара в рамките на секунда. Удари с лакът и юмрук в лицето на Вутов, което от самолет се вижда, че е класически червен картон. Страничният съдия сигнализира, дава се жълт картон. Оттам нататък вече няма смисъл да се обсъжда следващите 60-70 минути какво се е случило и как е било съдийството“, заяви Сираков.

„Винаги, когато някой отбор по някакъв начин, в някаква ситуация, понадигне глава, и е готов да съперничи и да оспори това превъзходство в последните години на Лудогорец – му биват подрязана крилата. Поне това е тенденцията, която аз забелязвам. Мога да извадя 100 примера. Левски почва да надига глава. Левски още не е в това състояние, в което трябва да бъде, но се забелязват изключително много положителни неща и не може да се спира по този начин. А и това разочарование, което изпитаха тези 16, 17, 18-хиляди на стадиона“, обяви бившият национал.

„През последния един месец проведох няколко разговора със Спас Русев. Доволен съм от това, което се случва в Левски. Подкрепям решенията на ръководството. Първо – публиката вчера беше на стадиона. Второ – през последния един месец господин Русев взе нещата по селекцията в свои ръце, въпреки че това не е негова работа. Преди един месец питах кой е довел част от новите футболисти в Левски, защото е за затвора. Аз в момента съм щастлив и доволен от това, което в момента се случва в клуба. Доведоха се едни добри футболисти, дойде един треньор, който е много по-добре от това, което виждаме в нашата сивота. Има положителни неща, които трябва да се оценят. Затова съм и на стадиона. Нека всички са спокойни, не съм се засилил да се връщам в Левски“, призна Наско Сираков.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка