Наказанието на Левски се очаква да стане ясно след часове. Дисциплинарната комисия се събира, за да вземе решение за санкцията, която ще бъде наложена на "сините" след инцидента от вечното дерби с ЦСКА (2:2). В сряда на Националния стадион "Васил Левски" пострада полицайка след взривена бомбичка, която беше хвърлена от феновете на Левски от Сектор "Б"

Ужасният инцидент предизвика широк отзвук не само у нас, а и Европа

До момента извършителят все още не е известен. Арестувани бяха близо 40 привърженици на Левски. 

Клубът от "Герена" подлежи на санкция по член 37 от правилника на БФС, касаещ хвърлянето на предмети. Въпросът е дали Дисциплинарната комисия ще оцени последствията върху полицайката като "тежки", тъй като разликата е между 1 и 3 срещи, а глобата от 3000 до 30 хиляди лева.

Ако наказанието на "сините" е за повече от един мач, това означава, че вечното дерби идната сряда за Купата на България може да се играе пред празни трибуни. Както е известно, ЦСКА и Левски се срещат за пореден път на 25 април, когато е реваншът за Купата на България. "Сините" спечелиха първата среща с 2:0.

В същото време Министерството на вътрешните работи предлага на стадионите да се влиза срещу лична карта. Тази идея, заедно с още мерки срещу футболното хулиганство, ще бъде обсъдена на работна среща между МВР, спортното ведомство и БФС. Тя ще се състои на Националния стадион "Васил Левски".

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА