Бившият треньор на Левски и настоящ на Септември (София) Николай Митов изрази мнение, че на "Герена" не са били търпеливи към него. Специалистът гостува в предаването "Спорт в обектива" по Канал 3, където говори за целите пред отбора му, както и за предстоя при "сините". 

"Където и да съм треньор, ще давам всичко от себе си. Когато отидох в Левски уговорката беше да се налагат млади футболисти и да се изгради отбор със силни български играчи от школата и с няколко класни чужденци. Но се промени напълно всичко след няколко месеца.  Ако целта на Левски е титла, има шансове. Имат трудности в атака", коментира Митов.

"Исках гръбнакът на отбора да бъдат Краев и Бурабия, но и двамата напуснаха. Определено много неща се промениха. Отношението на ръководството към мен и към Делио Роси се различава. Към мен нямаше търпение. Грешката ми е, че съм наивен. Ако знаех, че ще стане така - нямаше да отида в Левски", обясни треньорът.

"Исках различни футболисти от тези 14, които дойдоха. Накрая вече каквото и да ми предлагаха - го взимах, защото бяхме с 11 човека. Левски има голям прогрес във фаза защита, но не мога да кажа същото за нападението. Не ме изненада смяната на Даниел Боримиров с Асен Букарев", продължи Митов, добавяйки, че в събота заминава на двуседмичен стаж в Болоня. 

"Доволен съм от точковия актив, който събра Септември, защото в началото не бяха добре нещата. Реалист съм и знам, че имаме много работа, но съм по-спокоен. Целта ни е да останем в елита, да изградим добър отбор. Няма да е лесно. Започваме тренировки на 3 януари и ще се готвим в Сандански и Турция. Ще работим и във фаза атака, и в защита. Допускаме много лесни попадения, надявам се да изчистим това. Със сигурност 4-5 човека ще напуснат отбора, но Иван Тилев остава", каза още Николай Митов.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2017/2018