Левски шокиращо загуби от Вадуц (Лихтенщайн) с 0:1 първи мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Вадуц се състезава във втора дивизия на Швейцария, тъй като Лихтенщайн няма собствено първенство...

По този повод припомняме, че не за първи път Левски губи в Европа от втородивизионен противник. Макар да има реванш и „сините“ все още да имат шансове да продължат припомняме поражението им от сезон 1992/93 в турнира за КНК.

Тогава Левски игра срещу втородивизионния швейцарски Люцерн, който през пролетта на 1992 година спечели Купата на Швейцария и получи право да участва в турнирите.

В първия мач на 16 септември Левски победи с 2:1 след голове на Даниел Боримиров и Пламен Гетов от дузпа. Реваншът обаче се оказа кошмарен и Каменцинд реализира единственото попадение за Люцерн, с което втородивизионният швейцарски тим изхвърли Левски от КНК.

В 11-те си участия в турнирите в историята си Люцерн има само два елиминирани противника – МТК Будапеща през сезон 1990/91 и Левски сезон 1992/93.

Със сигурност загубата на Левски в Лихтенщайн отваря неприятна тема за "сините" фенове - поражение от още един скромен тим от скромна футболна страна. След загубите от Антверпен, Люцерн, Олимпия Любляна, Аалст, Тампере, Жилина, Спартак Търнава, Сараево и Иртиш, сега "сините" са на прага да преживеят още един кошмар. 

Делио Роси и футболистите имат само седмица, за да променят нещо и да докажат, че са по-добрият и класен отбор. Със сигурност "сините" имат сили да се справят с Вадуц и дано първият мач е просто лоша изненада...
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ