Днес Управителният съвет на Левски се събира за първо заседание, след като повече­то от членовете му хвърлиха оставки, които след това не бяха приети от Надзорния съ­вет. На ръководния орган му предстоят важни решения -приемане на оставката на спортно-техническия дирек­тор Георги Иванов и назначаването на нов такъв. В по­следните дни ръководните фактори на „Герена" се обеди­ниха около идеята да връчат тази отговорност на Стани­слав Ангелов. Пелето натрупа точки с работата си в школата на сините на стадион "Ра­ковски" и уменията си да се справя с организационни про­блеми - под негово ръковод­ство там настъпиха сериозни подобрения по материалната база, пише "Тема Спорт".

На „Герена" нямат много време за отлагане на действи­ята по избор на следващ ди­ректор и затова почти сигур­но ще предложат поста на Станислав Ангелов. Те са при­тиснати - стартът на лятна­та подготовка е утре, а към момента единственият нов с подписан договор е 22-годишният перуанец Хеан Деса. Пър­вият мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа пък е след малко повече от ме­сец - на 15 юли, а "сините" ще раз­берат съперника си в него на 20 юни. И няма да е изне­надващо, ако Ангелов още днес бъде обявен за нов спор­тен директор на Левски. А не да се изчаква Общото събрание на клуба, което бе насро­чено за 30 август.

Възможно е в тази ситуа­ция членът на УС Николай Илиев да получи по-големи правомощия. Той дори бе спря­ган за председател на ръко­водния орган, след като Тонев хвърли оставка. От момента на подаване на оставка от Ге­орги Иванов именно Илиев бе човекът, който бе плътно до спортно-техническото ръко­водство - води разговор с Люпко Петрович за това как­ви нови са му нужни, кои от настоящия тим трябва да бъ­дат освободени, както и кои футболисти може да бъдат продадени при получаване на оферта. Илиев бе и този, кой­то се запозна с това как са вървели преговорите с вече набелязаните за привличане на "Герена".