В лагера на Левски правят всичко по силите си да вдигнат на крака звездата Габриел Обертан за тежкия сблъсък с Берое от последния есенен кръг на Първа лига.

Двата тима се срещат в събота от 17.30 ч. в Стара Загора, а „сините“ влизат в мача като трети в класирането, изоставайки на 7 точки от лидера„Лудогорец и 1 от втория ЦСКА. Левскарите са амбицирани да завършат успешно годината и да запазят позициите си в челната тройка, като желанието и на самия Обертан е да помогне на своите съотборници. Французинът не тренира с отбора във вторник и сряда, а вчера се подготвяше по индивидуална програма. Въпреки това от лекарския щаб са гарантирали на Славиша Стоянович, че ще може да разчита на най-скъпоплатения си играч. Обертан получи контузия в мача с Етър, а до този момент не е пропускал мач от първенството.

Върналият се с важен гол за „сините“ срещу „виолетовите“ Серджиу Буш пък също се очаква да попадне сред 11-те за „сините“. Румънецът заслужи отново доверието на Стоянович след серия от контузии и се надява да се отблагодари с нов гол и в Стара Загора. „Знам, че Берое е силен отбор вкъщи. Ще бъде труден мач, но трябва да си свършим работата. Мислим за всеки следващ мач със стремеж да не губим повече точки.

Когато шампионатът се раздели ще бъде още по-голяма битка и се надявам, че ще се получат интересни мачове“, сподели нападателят преди двубоя със старозагорци.