Левски няма да има пречка да играе в евротурнирите, след като си осигури класирането в Лига Европа. Снощи "сините" победиха с 1:0 Етър и баража на "Герена", а днес от УЕФА се произнесоха по казуса с наказанието на столичани. Както е известно, през декември Левски беше заплашен с тежко наказание - изваждане от евротурнирите за следващите два сезона. Тогава УЕФА обяви, че ще изхвърли "сините" от своите надпревари заради просрочени задължения. 

Европейската централа даде срок на Левски до 28 февруари да погаси близо 2 милиона лева. Новото ръководство на клуба разреши проблема и успя да покрие задълженията. Това вече е отчетено от УЕФА и санкцията за евентуално изхвърляне за един сезон отпада. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Левски показа доказателства пред Контролния орган за финансите на клубовете, които удовлетвориха членовете на Съдебната камара и показаха, че дълговете са изплатени. Сроковете бяха спазени. Точно затова наказанието за изхвърляне от Европа се отменя и няма да влезе в сила", информираха от УЕФА на сайта си.