Левски ще се раздели с най-добрия си играч Габриел Обертан през зимния трансферен прозорец, твърди "Gol.bg". Новината разкрива близък до французина.

БЛИЦ обаче разбра съвсем друго. От ръководството на Левски отрекоха пред най-четената Агенция за предстояща раздяла с голямата звезда Габриел Обертан.

Медията ни потърси шефовете на клуба от "Герена" във връзка с информацията, плъзнала в интернет пространството, че Обертан е поставен в трансферната листа и щял да бъде продаден през зимата.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Наскоро офанзивният полузащитник, който постоянно твърди, че се чувства отлично в Левски и София, подписа нов договор с клуба до 2021 година. Това стана дни след загубата от Лудогорец. За да угоди на Обертан обаче, ръководството на „сините“ даде на френската си звезда бомбастична за българските стандарти заплата от 45 000 евро на месец, пише още "Gol.bg".

С подобни възнаграждения могат да се похвалят единствено звездите на Лудогорец. Абсолютен рекордьор в това отношение е голмайсторът на „орлите“ Клаудиу Кешерю, който се разписва срещу 65 000 евро на месец.

29-годишният Обертан е сред лидерите на Левски, но не е особено ефективен, ако се гледа статистиката му. Този сезон французинът е изиграл 15 мача в Първа лига и все още няма отбелязан гол, като е дал 4 асистенции. Разбира се, статистиката не отчита попадението в дербито с ЦСКА, което бе записано като автогол на вратаря на „червените“ Витаутас Черниаускас.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019