Ръководител на Левски е наблюдавал на живо изявите на италианския нападател на Динамо (Букуреш) Матиа Монтини, твърдят медиите в Румъния. Според публикациите, на двубоя са били и скаута на "сините" Богдан Патрашку, както и Йон Бекали, чиято агенция отговаря за трансферите на "Герена".

През този сезон Монтини е реализирал 9 гола и е попаднал в полезрението на Левски. Затова и изявите му са били наблюдавани в мача с Ботошани вчера. Нападателят обаче не бе на високо ниво и бе заменен в 61-ата минута. 

Динамо в крайна сметка надделя с 1:0, а треньорът на "кучетата" призна, че е направил грешка с Монтини. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Той може би бе под по-голямо напрежение, защото имаше отбор, който иска да го види. Той разбра и може би беше наша грешка, че знаеше, че идват, защото беше по-егоистичен. Договорът на Монтини е до края на следващия сезон. Няма съмнение, че той трябва да бъде продаден", заяви Реднич.

В момента италианеца е оценяван на 550 хиляди евро. Той пристигна в края на 2018 година в Динамо и заби 9 гола в 16 мача. Монтини е юноша на Рома, има един мач за националния отбор до 20 години, а е носил екипите също така на Ливорно, Бари, Юве Стабия, Беневенто, Арецо и други. 

 

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019