Стилът на игра на последното ново попълнение на Левски Хали Тиам много прилича на този на бившия футболист на "сините" Ричард Еромоигбе. До този извод може да се стигне от скаутските доклади за 24-годишния сенегалец. 

Преди повече от 10 години Ричи бе основна част от състава на Станимир Стоилов. Той бе известен с това, че можеше да тича два мача по 90 минути поред. Силата му бе само в дефанзивен план. Нигериецът отнемаше много топки и ги подаваше на най-близкостоящия играч до него, пише "Тема спорт".  

Подобна игра могат да очакват феновете на Левски и от Хали Тиам. Важно е да се отбележи, че играч с такъв профил настояваше да има в състава си треньорът Делио Роси. 

Американските статистици изчисляват, че в 20 мача за Чикаго Файър през есента на 2016 година сенегалецът отправя едва 21 изстрела по противниковата врата.  Три от тях са в очертанията на вратата, а един е в мрежата. 

Скаутите на тима от МЛС пишат за Тиам: "Млад, атлетичен център халф, на който му липсва техника. Често е неспособен да пренесе играта в противниковата половина, дава неудобни пасове в предни позиции. Няма добър поглед върху атаките. За сметка на това е много силен до центъра на терена, отнема много топки.

Все още е млад и ако попадне в правилен отбор, може да направи голяма крачка в развитието си. За да стане това обаче, не бива да бъде натоварван с големи очаквания, а трябва да има точно отредена роля пред защитата".

В последния си клуб - Динамо (Москва) Тиам също не се нагърбва с основна роля в офанзивен план. Отправя едва по 0.8 изстрела средно на мач.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА 
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ - ТРАНСФЕРИ И ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2018