Левски е близо до привличането на централния защитник Кристиан Димитров от Ботев. "Сините" сядат на финални разговори за подписа му днес и се надяват скоро да има положителна развръзка за тях, пише вестник "Тема Спорт". 

Столичният клуб започна официални преговори за бранителя още през зимата, но тогава до сделка не се стигна. След това кандидат за подписа на национала стана и ЦСКА, като дори се твърдеше, че "червените" имат предварителна договорка с него и "канарчетата" за сделка.

В крайна сметка Левски предлага изключително висок процент от бъдещата продажба на Димитров за пловдивчани и се надява по този начин да ги изкуши да се стигне до сделка. От ЦСКА така и не са влезли в официален контакт за него с "жълто-черните". 

22-годишният футболист се превърна в основен стълб в отбраната на Ботев през изминалия сезон, като вкара 4 гола в 31 мача. Един от тях беше именно срещу Левски, при това на "Герена" в началото на април. Той вкара и решителния гол в мрежата на ЦСКА в полуфиналите за Купата на България, след който "червените" отпаднаха от надпреварата.