Дефанзивният халф на Сутиеска Стефан Лончар даде изявление пред черногорското издание „Дан“ за предстоящите мачове срещу Левски в първия квалификационен кръг на Лига Европа. 21-годишният полузащитник изрази оптимизъм, че неговият тим може да елиминира „сините“.

„Нищо не е невъзможно във футбола. Напрежението, свързано с участие в евротурнирите, е предизвикателство. Имаме още три дни до първия мач и това ни дава възможност да поработим върху формата си. Уважаваме Левски, но се се страхуваме от българския отбор. Аз съм оптимист. Винаги гледам позитивно преди мач, тъй като играя за победа. Участието в Европа е допълнителна мотивация. Ще бъдем внимателни, но съм категоричен, че имаме шанс срещу софийския тим. И двата мача трябва да сме агресивни. Ако играем по този начин през предстоящите 180 минути, класирането в следващия кръг не е невъзможно. Със сигурност ни очакват два трудни мача, но аз съм оптимист, тъй като вярвам в нашите сили. Ако ни се отдаде шанс, със сигурност ще се възползваме от него“, заяви Стефан Лончар.

„Знаем, че Левски игра два контролни мача – една загуба и една победа. Съперникът има няколко чуждестранни играчи. Клубът е редовен участник в евротурнирите и имат опит в това отношение. Това го прави фаворит, но мисля, че можем да сме равностойни. Най-важното е да сме спокойни, тъй като няма какво да губим. Фактът, че никой не очаква от нас да преминем в следващия кръг, определено ни дава спокойствие, но защо да не поднесем изненада. Защо да не вярваме, че може да играем във втория кръг? Много ми се иска в първата среща да постигнем добър резултата, който да ни даде надежда преди реванша. Тогава очаквам спектакъл на стадион „Край Бистрице“, допълни халфът.

„Мачовете в Европа са много важни. Съгласен съм, че при тях психологическото напрежение е по-голямо. От тази гледна точка има неща, което правят от Левски фаворит, но и ние мечтаем за участие в следващия кръг. Ще се борим с цялото си сърце за това. Ще видим дали това ще бъде достатъчно да излезем от терена с вдигнати глави след мача с българския отбор“, коментира черногорецът.

„Трябва да се борим за всяка първа топка, да запазим максималната си концентрация от първата до последната минута. Само така може да постигнем добър резултат в първия мач. Това е нашата цел в София и ще се борим за нея. Знаем, че ни очаква труден двубой. Трябва да уважаваш съперника си, но не трябва да се страхуваш от него. Ще се борим за всяка топка и тогава всичко е възможно. Очаквам да демонстрираме най-доброто от себе си и да се покажем в добра светлина“, завърши играчът на Сутиеска.