Една от звездите на Левски Жорди Гомес даде обширно интервю пред вестник "Марка". В него испанецът разкри причините, поради които е избрал да премине на "Герена". Той коментира и шансовете на "сините" да се преборят с ЦСКА и Лудогорец за шампионската титла.

- Защо избра да преминеш в Левски?
- Исках някаква промяна. Казаха ми много хубави неща за града и за клуба. Собственикът ми се обади и ме увери, че ще съм много важна част от отбора. Като цяло имах много причини да приема да стана част от Левски.

- Не те ли притесни тази голяма промяна?
- За много хора България е една непозната страна. Аз обаче се чувствам добре тук. Приятно съм изненадан. Освен това до този момент винаги съм бил в отбори с по-малки цели. Исках най-накрая и аз да се боря за титла.

- Вие сте на 3-о място зад първия ЦСКА. Направихте равенство с шампиона Лудогорец. На кое място се виждате в края на шампионата?
- Левски е много голям клуб. Имаме най-много фенове в България. Собственикът ни е купил клуба преди 1 година. Амбициите му са големи. Последните години не са били добри, но сега нещата се подобряват. Феновете виждат това и все повече ни подкрепят.

- Само 7 дни след преминаването ви в Лески, беше сменен треньорът.
- Мисля, че съм имал 7 треньори в последните 2 години. Започнахме с победа, равенство и загуба. След това смениха Николай Митов. Дойде Делио Роси и записахме 3 победи и равенство срещу Лудогорец. Той ни направи по-организиран отбор и в двете фази на играта. При него работим много за физическа и тактическа подготовка.

- Имате ли сили да станете шампиони?
- Ще се опитаме. Имаме амбиции и за Купата. Собственикът доведе някои страхотни футболисти. При нас е Габриел Обертан, който е бил в Манчестър Юнайтед и Нюкасъл. Под наем от Удинезе е Антонио Вутов - млад и талантлив българин. Мога да обещая, че ще се борим много. Но Лудогорец е много добър отбор, който неслучайно е толкова пъти шампион. Ще се борим обаче.

- Вече се разписа за новия си отбор. Вкара 2 гола в дербито със Славия (4:0).
- Да, вкарах два гола. Обичам да вкарвам, макар да не съм нападател.

- Нетърпелив ли си да вземеш участие в дербито с ЦСКА - отбора на Стоичков?
- Казаха ми, че по време на този мач целият град е парализиран. Играе се на неутрален терен, тъй като има проблеми със сигурността. Всички казват, че мачът си заслужава, така че...