Португалският ляв защитник Афонсо Фигейредо даде първото си интервю като футболист на Левски. 25-годишният футболист пристига от френския Рен и ще играе под наем за „сините”.

Защитникът е юноша на Спортинг (Лисабон), но няма мачове за първия тим на "лъвовете". До момента е играл още за Беленезеш, Брага и Боависта. През лятото на 2016 година подписва с Рен, като договорът му с французите е до 2020 година. През настоящия сезон има само 5 мача в Лига 1, в които няма отбелязан гол.

„Чувствам се отлично и съм щастлив, че съм в Левски. Клубът положи големи усилия да ме привлече и ще се боря да постигнем големи неща. Познаваме се от доста време с Нашименто, откакто той играеше в Бенфика Той е много добър играч, а и за мен е добре, че ще има още един португалец в отбора с оглед на адаптацията ми”, заяви Фигейредо пред клубната телевизия.

„Аз съм млад играч с големи мечти. Мога да обеща, че ще дам максимума от себе си във всички мачове. Надявам се, че периодът в Левски ще бъде добър епизод в моята кариера. Познавам някои от играчите в българския шампионат. Има конкурентноспособни отбори, които играят добър футбол. Надявам се да направя запомнящи се мачове тук. По принцип съм ляв бек, но мога да играя и на по-предни позиции в атаката. Ще играя там, където треньорът иска”, каза още защитникът.

„Надявам се на силната подкрепа на феновете на Левски. Знам, че те са много страстни. Надявам се да бъдат навсякъде с нас. Само Левски!”, завърши португалецът.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА 
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ - ТРАНСФЕРИ И ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2018