Треньорът на Левски Георги Дерменджиев говори пред медиите преди мача с Ботев (Пловдив), който е в неделя от 20:30 часа на "Герена". Специалистът разказа как юношата Илия Юруков е плакал в съблекалнята след мач.
 
"При всички случаи не е добре, когато се пишат и четат такива информации. Разговарял съм с ръководството и съм приел идеята как ще се развива проекта. Клубът е силен, отборът е силен, мисля, че момчетата са спокойни и ще излязат да изиграят един добър мач", обясни Дерменджиев по повод драмата в публичното пространство за евентуална негова смяна с националния селекционер Петър Хубчев. 

"Тези момчета искат отбора да се развиват в посоката, в която сме тръгнали. Те знаят каква е обстановката в момента. Работиха достатъчно и ще бъдат по-свежи, направихме две учебни игри с отбори от школата. Предпочитам така, защото тези млади момчетата се интегрират дори и като противници на първия отбор. Отборът е освежен", каза специалистът.

"Има треньор, има изпълнителен директор и трябва всички ние заедно да вървим напред. Аз съм професионалист, във футболът всичко може да се случи, изпълнявам си задълженията на 100 процента. Има много работа, път, който трябва да се извърви. Това не може да стане за 2-3 месеца. Не може тези млади момчета, които са тук, да влязат и изведнъж всичко да се промени. Поканен съм тук и си върша работата. Трябва да има баланс. Малкият (б.р. - говори за Илия Юрюков) влезе в Кипър срещу един посредствен китайски отбор, сгреши и загубихме. После половин час не мога да го успокоя и реве. Някои викат има характер. Да, ама още веднъж като сбърка така и по-големите ще го хванат за ушите. Искам да играем със силни отбори, този отбор трябва да свикне с това. Искам да вземем максимума - 30 точки, но и другият отбор това иска", добави Дерменджиев.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019