Левски осъществи пети трансфер за тази зима. Треньорският щаб на "сините" начело с Георги Дерменджиев реши да задържи Седрик Унтонджи, информираха колегите от "Спортал". Договорът на централния защитник е до края на сезона. Контрактът има опция за удължаване с още два сезона, ако играчът се представи добре в мачовете от плейофите на Първа лига. 

Снажният френски бранител изкара няколкодневни проби на стадион "Георги Аспарухов", като е бил одобрен от треньора Георги Дерменджиев. Специалистът заяви след мача с Лудогорец (0:2), че играчът ще остане в тима. Истината е, че Унтонджи е парафирал с 26-кратните шампиони още миналата събота в навечерието на мача с шампионите. Той е пуснат да се прибере до родината, за да си вземе багажа, като още утре ще бъде в София. Очаква се той да бъде представен и обявен официално от столичани, когато се завърне в България.

Унтонджи е на 25 години, висок е 195 см. и се подвизава като централен бранител, където в момента столичани имат Давид Яблонски, Нуно Рейш и Деян Иванов.

Професионалната си кариера започва във френския Рен. После е преотстъпван в Шатору и Оксер. Следва престой в Аячо, а за последно е носил екипа на сателита на Манчестър Сити - Ню Йорк Сити, но там играе само в един мач. В края на януари 2019 г. напуска американския клуб и става свободен агент.

Играчът може да дебютира, но все ще не е готов да играе пълни 90 минути. През паузата заради мачовете на националния отбор ще работи по специална програма, за да влезе по-бързо във форма и да се бори за титулярно място в защитата на "сините".

Юношата на Рен има мачове за националния отбор на Франция до 16 г., до 17 г., до 18 г., както и за младежката формация на "петлите". Той има и шест мача за националния отбор на Бенин, след като решава да играе за него през 2017 година.

Това е пети трансфер на новото ръководство на Левски, което вече привлече Мартин Райнов, Валери Божинов, Живко Миланов и Еркебулан Сейдахмет.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019