Треньорът на Левски Георги Дерменджиев потвърди, че няма да използва повече Давид Яблонски, Милош Цветкович и Жерсон Кабрал. Той не смята за крити мерките, взети спрямо тримата футболисти.

"Всичко е ясно, просто няма да им бъдат подновени договорите“, каза Дерменджиев на пресконференцията си преди гостуването на Черно море във Варна.

„Колкото до скаута (б.р. - бившият футболист на Литекс Богдан Патрашку) - аз го познавам. Разговарях вчера с него, така че всичко е в рамките на нормално. Мисля, че дори закъсняхме с тази позиция на човек в клуба“, добави треньорът на Левски.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Договорите на Яблонски, Кабрал и Цветкович няма да бъдат подновени и аз като треньор няма да ги ползвам. Това са играчи, които са играли за Левски и все още са с договори. Тези момчета са правили всичко възможно, за да помогнат на Левски. Трябва да бъдем позитивно настроени и няма смисъл да говорим за тях в минало време. Това не са крути мерки. Това е решение на клуба. Посоката, която клубът е определил се следва от самото начало. Това е решение на всички“, добави Дерменджиев.

„Искам да сме наясно с това нещо - ще трябва да видим тези деца от школата. Ще има младоци в първия отбор. В неделя ще видите дали някой от младите може да започне титуляр“, каза спецът.

„За Левски е много голяма загуба отсъствието на Холмар Ейолфсон. В края на април трябва да бъде в България. Не вярвам да бъде готов за лятната подготовка“, допълни треньорът на „сините“.

„При всички случаи загубата на Черно море от Ботев няма да бъде добре психологически за тях. Тези играчи са подготвени и не е проблем да изиграят 120 минути, а след три дни още един мач. Мисля да преодолеем като момент двете загуби, които отборът претърпя във Варна през този сезон", каза Дерменджиев.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2018/2019