Треньорът на Левски Делио Роси не скри задоволството си от успеха на тима с 2:0 над Дунав в среща от 1/4-финалите на Купата на България. Италианецът изрази мнение, че "сините" са превъзхождали съперника си и заслужено преминават в следващата фаза.

"Със сигурност този мач с Дунав беше по-различен от този от шампионата. Всеки един мач е различен и не бива да се правят сравнения. Радвам се, че сме на полуфинал. Играхме силно през първото полувреме. Мисля, че абсолютно заслужено продължаваме в следващата фаза".

"Не мисля за следващия ни съперник. Да не бързаме все още. Мисля, че от тези четири отбора, които останахме в турнира, няма изявен фаворит."

Делио Роси коментира и множеството критики, на които е подложен заради защитната игра на тима под негово ръководство. 

"Винаги има какво да се подобрява. Взех отбора в движение. Подобрихме нещата в защита, но има какво още да се желае. Разбира се, че можем да играем по-нападателно. Ние обаче трябва да имаме основа, върху която да стъпим. Да играем компактно и по-организирано. Естествено, ще работим в зимната пауза, за да подобрим представянето си в офанзивен план"

"Не можем да говорим точно сега за футболистите, чийто договори изтичат. Разбира се, ще искам да запазим гръбнака на отбора. Но има време да мислим по този въпрос. Важно е да привлечем качествени футболист, които да ни вдигнат нивото. Подготовката? Тя ще се проведе на по-различно място - в Малта".

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2017/2018