Треньорът на Левски Делио Роси предизвика истински фурор в Малта, където "сините" се готвят за пролетния дял на шампионата. Италианският специалист привлече интереса на местните медии, които се надпреварват да го интервюират. Пред "Times of Malta" Делио Роси говори за работата си в Левски, както и за желанието си да остави значима следа в българския клуб.

"Винаги съм бил любопитен човек и не съм се притеснявал от предизвикателствата. Поради тази причина, когато Левски ми отправи предложение, въобще не се замислих и приех да се захвана с този проект. Футболът е моят живот, а Левски ми предостави възможност да работя отново и да се развия като треньор", започна Роси.

"Моята философия е много проста - работа, работа и пак работа. За мен е достатъчен стимул фактът, че съм част от проект, в който мога да оставя следа.

За първи път ми се случва да имам толкова много време за зимна подготовка. В Италия не беше така. Там има голяма пауза само преди старта на сезона. В момента в София е -10 градуса и не е идеално място за тренировки. С моя екип проучихме много възможности и в крайна сметка преценихме, че Малта е мястото, на което ще можем да се подготвим пълноценно. Тук климатът е добър, а и имаме на разположение модерна инфраструктура. Надявам се да се подготвим добре и да се поздравим с трофей в края на сезона", пожела си наставникът на Левски.  

"Когато се стартира нов проект, всичко се започва от нулата. Така, че не може да се очаква резултатите да дойдат веднага и целите да се постигнат наведнъж. Трябва да бъдем реалисти. Трябва също играчите, които взимаме, да съответстват на нашия манталитет, защото това ще ни помогне в развитието. Убеден съм, че клубът сериозно мисли за подобряване на състава, за да можем да сме конкурентноспособни в следващите години", добави италианецът.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2018