Валери Божинов официално бе представен като футболист на Левски. Опитният голмайстор, който се завърна на "Герена", взе фланелка с №86. На пресконференцията преди старта на сезона той обясни, че не трябват думи, а много работа. 

Божинов обясни също така, че заедно с другите опитни в състава - Николай Михайлов и Живко Миланов, ще се постараят добре да обяснят на чужденците какво означава Левски.

"Треньорът преценява. За нас най-важното е да сме живи и здрави. Дерменджиев ще определи състава за мача с Локомотив (Пловдив). Нормално е да имаш високи цели, когато си в Левски. Трябва да следваме думите на Живко Миланов. Не трябва да има много думи, трябва работа. Трябва да направим така, че и чужденците да разберат какво е Левски. Дела трябват, а не думи. Неслучайно това го пише навсякъде, особено на "Герена", каза Божинов.

"В Левски има футболисти. Имаме качества, след като сме тук. Трябва да се даде кураж на чужденците. Сами виждате, че те имат нужните качества. Идват добри дни", добави звездата.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Относно дербито с ЦСКА след по-малко от две седмици, Божинов отговори: "Затова не се говори. Далече е, до 24-и има време. Не трябва да говорим много, трябва да говорим на терена. И да поставяме треньора в положение да не знае и той кой трябва да пусне. Конкуренцията е много важно нещо. Нека сме живи и здрави и да има конкуренция в този отбор. Има ръководство, има треньор, те ще говорят. Нашата цел е за тренировките и за мачовете."

"Чужденците, българите, Левски има футболисти, щом сме тук, значи имаме качества и потенциал да играем за отбора. Просто липсва самочувствие, увереност, да ги потупаш по рамото, да им говориш, да им кажеш, че са добри футболисти. При чужденците има бариера, с тях малко по-трудно става комуникацията. В Левски има добри футболисти. Да не изброявам, Кабрал, Паулиньо, Нуно Рейш, Яблонски... това са добри футболисти, трябва да им се даде кураж, имат нужда да го чуят това нещо."

"Ние заедно с по-опитните футболисти - с Живко, Ники, Марто, ще направим всичко възможно и чужденците да разберат какво е Левски. Мисля, че всичко ще е наред. Надявам се и за клуба, и за нас да има спокойствие, това е най-важното", обясни Божинов.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка