Подготвящата се за участие в трета зимна Олимпиада Антония Григорова изпълни мисията и направи рекорд на "Ком-Емине". Бегачката на дълги разстояния финишира повече от успешно в предизвикателството "Пътят Ком - Емине 600" - 5 дни, 22 часа и 55 секунди!

Целта беше изминаването на най-дългия пешеходен туристически маршрут в България за по-малко от 6 дни. Григорова влезе в историята с невероятното постижение. Тя стана най-бързата жена, преодоляла "Ком-Емине".

Малко след 3 часа тази нощ Григорова стигна нос Емине, където я очакваше най-ценния човек в живота й - синът й Натаниел, който не спа снощи, нетърпеливо очаквайки мама. Рекордьорката гушна малкия в обятията си и го понесе във въздуха, загърбвайки за момент умората, която я изцеди в изминалите почти 6 дни.

Неотлъчно до нея беше и екипът й начело с треньорката Наталия Величкова. Тя е човекът, с когото и Кирил Николов направи 2015 година рекорд на "Ком-Емине". Дизела измина скоростно същия маршрут за 4 дни, 13 часа и 5 минути.

Стартът на Григорова от връх Ком беше даден в 4:30 часа във вторник при ураганен вятър. Дори и адската жега не спря бегачката по пътя към рекорда.

По дългия преход Тони бе окуражавана от много свои почитатели и планинари, някои от тях включили се с нея по маршрута. Човек на БЛИЦ СПОРТ също с удоволствие потича няколко километра с Григорова, включително придружавайки я и след полунощ от хижа Буковец до хижа Чумерна.

"Само да стигна фара...", възкликна преди два дни Тони, която с усмивката си зарази всички срещнали я из Стара планина. Усмивката, с която превъзмогна умората и постигна още една от мечтите си!

"Не съм машина, обикновена жена съм!", каза още Григорова.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ