Една от надеждите ни за най-високо класиране на световното първенство по лека атлетика в Лондон Тихомир Иванов се прибра в България. Скачачът мина квалификацията с личен резултат 231 сантиметра, но точно на загрявката на финала получи разтежение и не успя да продължи.

„Още усещам болка. Не съжалявам за състезанието, а и не мога да променя нищо. Най-положителното е, че подобрих личния си рекорд. Доволен съм от сезона като цяло, имах стабилни резултати и доказах, че съм част от елита. Не съжалявам, че не взех медал. В деня на квалификация и преди финала се чувствах добре и бях готов за силно състезание. Нелепо разтежение обаче промени всичко. Имам разтежение с хематомб до 17 сантиметра. За радост няма разкъсване, но разтежението е от трета степен и изисква малко по-продължително възстановяване, не е никак за подценяване. Мисля, че към средата на септември ще мога вече да тренирам нормално”, каза Тихомир Иванов.

“Благодаря на всички за подкрепата. Искрено се надявам занапред да нямам подобни контузии в най-важния момент. Не пожелавам това да се случва на нито един спортист”, добави Иванов.

На въпрос, къде щеше да участва, ако не се бе случила контузията, той каза: „Ако бях влязъл в топ 8 или топ 5, щях да участвам в още две диамантени лиги и един турнир в Германия.“

„Сега ще се възстановя и продължавам да гледам към следващите състезания. Аз съм в елита, колкото и странно да звучи. В една компания съм с доста атлети със сходни резултати. Занапред мястото ми е в тези състезания и с тези резултати. Вече имам натрупани състезания зад гърба си. Още на 19 години участвах на европейско първенство за мъже в Цюрих. Сега, след 4-5 години, вече имам опит, не съм толкова плах на голмеите състезания“, завърши роденият на 11 юли 1994 година атлет.