Тихомир Иванов призна, че не е очаквал контузията, която не му позволи да участва на финала в скока на височина на световното първенство по лека атлетика в Лондон. Българският лекоатлет получи болки в лявото бедро по време на загрявката и това не му позволи да се състезава.

Здравейте приятели! След хубавата страница от кфалификацията с личен резултат 231см и място на финала сред 12-е най добри, то само за един ден обърнахме на най лошата страница. Случи се нещо, което никой никога не би желал да го споходи точно в този момент. Съжалявам за това, че не успях да скачам на финала и да се боря за това, което найстина бях готов да постигна на този първи финал”, сподели Тихомир Иванов със съобщение в социалните мрежи.

„Не сме роботи, тялото си има защитни функции и точно за тези големи състезания сме подготвили тялото да е в максимално форма, но тогава сме и най-крехки. За съжаление сезонът свърши без никой да го иска. Още утре започваме възстановителни процедури и се надявам в близките седмици да съм по-добре. Благодаря на всички за подкрепата, сезонът беше хубав. Успях да премина границата от 230 см няколко пъти, което беше моята лична цел през сезона! БЛАГОДАРЯ ВИ!”, допълва лекоатлетът.