Спортист №1 на България за 2015 година Габриела Петрова отправи редица благодарности, след като получи наградата. Талантливата лекоатлетка, която спечели сребърен медал в тройния скок на Европейското първенство на закрито и на четвърто място на Световното в Пекин, получи ценната статуетка от легендарната Стефка Костадинова.

"Искам да кажа, че всеки един от тези спортисти в Топ 10, заслужаваше да бъде на моето място тази вечер. Изпращам изключително емоционална година, в която останах под златото на Европейското и на косъм от медалите на Световното, и въпреки това осъзнавам, че постигнатото не е никак малко“, каза Габриела Петрова.

"Искам да благодаря на моето семейство за огромната подкрепа, на виновника всичко да се случва - Атанас Атанасов, на целия екип, с който работя, на г-н Добри Карамаринов, на г-н Красен Кралев, на "Нове Холдинг", на всички журналисти. Ще направя всичко възможно догодина да оправдая доверието ви още повече. За мен е чест да получа тази награда от ръцете на Стефка Костадинова. Благодаря на всички, пожелавам ви весели празници“, коментира още 23-годишната състезателка по троен скок в Хасково.

"2014-а беше много трудна за мен, заради многото контузии, но съм изключително мотивирана във всяка една година. Пожелавам, както на себе си, така и на всички олимпийци, да сме много здрави“, завърши лекоатлетката.