Родните атлети не успяха да стигнат до почетната стълбичка на пето поредно световно първенство по лека атлетика. Последното отличие за България на Мондиал извоюва Даниела Йорданова в бягането на 1500 метра в Осака 2007 - бронзов медал.

Най-напред от нашите на изминалия шампионат в Лондон, се класира олимпийската вицешампионка на скок височина Мирела Демирева. Тя завърши седма донесе 2 точки за отборното подреждане, където България е на 59-ото място. Страната ни дели тази позиция с Британските вирджински острови, Таджикистан, Перу, Замбия и Гренада.

Тихомир Иванов също се представи добре в сектора с личен рекорд в квалификациите от 231 сантиметра. Тишо обаче беше споходен от контузия, която го спря от участие на финала.

33-годишната Ивет Лалова пък остана девета в спринта на 200 метра, като 11 стотни от секундата я лишиха от място на финала в дисциплината.

Абсолютен шампион е тимът на САЩ, който е с 10 златни медала, 11 сребърни и 9 бронзови в Лондон. Американците имат и още 21 места в Топ 8.
 
Лидерът по отличия от първенството в Пекин 2015 Кения сега е на второ място с 5 титли, 2 сребърни и 4 бронзови отличия. Домакините от Великобритания спечелиха шест отличия, две от които златни, три втори места и едно трето.

Класирането по медали:


 

Пълното класиране - ТУК