Президентът на българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов се превърна в обект на нови тежки обвинения. След като наскоро беше остро критикуван заради предложението за анулиране на световните рекорди преди 2005 година, включително и митичните 209 сантиметра в скока на височина на Стефка Костадинов, сега той беше атакуван и от дългогодишния лекар на националния отбор -  д-р Ангел Лозанов.

Специалистът обяви, че е обиден на федерацията и напуска поста си, който заема от 1982 г. Причината - решението на централата да обжалва решението на Дисциплинарната комисия към БОК, която оневини Силвия Дънекова за положителната допинг проба по време на олимпийските игри в Рио миналата година.

"Някои треньори и ръководството опитаха да обвинят мен. Федерацията, заедно с Националната агенция по антидопингов контрол, обжалва решението на нашия олимпийски комитет. За мен това е престъпление спрямо националните интереси", категоричен бе Лозанов пред bTV.

Той допълни, че се досеща какво и защо се случва: "Още в Рио Добромир Карамаринов обяви, че Дънекова ще получи най-строгото предвидено наказание - 4 години. Сега иска да си изпълни обещанието. Не е тайна, че той е първи вицепрезидент на европейската асоциация и в стремежа си да угоди на тази организация жертва наш състезател."