Ивет Лалова разказа как е приела оставането си извън финала на 200 метра на Световното по лека атлетика в Лондон след завръщането си в България. Припомняме, че 11 стотни не стигнаха на спринтьорката да си осигури място в битката за разпределението на медалите. 

"Не спах не само следващата, но изобщо следващите няколко нощи спах много трудно. По-скоро заради деветото място, защото е само едно място по-назад от големия олимпийски успех за мен през миналата година, а в същото време е далеч от финала. Гледам да го приемам философски и да го използвам като една много голяма мотивация занапред", коментира Лалова.

Пред репортерите на летище "София" тя сподели и част от плановете си за близкото бъдеще - "Следват няколко старта, някой турнир, след това задължителната 3-седмична почивка - моята годишна ваканция, която е обикновено през септември и октомври. Оттам нататък започваме пак отначало за 2018 година, която предстои. Много, много хубава програма, много интересна, тъй като има Европейско първенство в Берлин."

Лалова-Колио каза и какво е успяла да каже на легендата Юсейн Болт при срещата им на стадиона за загрявка в английската столица. "Честно казано - си казахме малко неща, защото го издебнах в момента на загрявката. Ние в такива моменти сме доста концентрирани и трябваше да бъда доста нахална, но му благодарих и му пожелах успех занапред. Няма какво повече да му кажа, наистина той е дал всичко от себе си."

"Ще запомня Световното с големия студ, който преживяхме там. Много дъжд. Най-вече с тази сърцата публика, която виждахме от сутрин до вечер, което много малко държави могат да покажат и да гарантират", добави Ивет.