Официалното откриване на ремонтираната зала „Фестивална“, която вече ще носи името „Асикс Арена“ ще се проведе през октомври. Това разкри президентът на федерацията Добромир Карамаринов на пресконференция днес. Той и министърът на спорта Красен Кралев вече са определили дата за официалното събитие, но тя все още се пази в тайна.

Двамата ръководители ще я съгласуват първо с премиера Бойко Борисов, който се очаква да е гост на откриването. Единственото, което стана ясно е месецът – октомври.

„Откриването се бави не защото още се работи по залата, тъй като тя е абсолютно готова. С министър Кралев имаме дата на откриването, но ще се съгласува с министър-председателя, който е изявил желание да присъства на събитието.

Планираната дата обаче е през октомври и ако тя бъде потвърдена – ще я съобщим официално. Така че през есента ще можем да водим подготовката си там и да провеждаме състезания.

Имаме идея дори там да се състои Балканиадата този сезон, но трябва това да бъде потвърдено на конгреса на Балканската федерация на 26 септември и тогава ще можем да обявим и това домакинство”, заяви Карамаринов.