Националката от Добрич Радосвета Симеонова зае четвърто място при жените на Балканиадата по спортно ходене в Айвалък. В Турция възпитаничката на Николай Янков измина 20-километровото разстояние за 1.56:27 часа. С това постижение шампионката на България записа и най-доброто класиране сред състезателите от представителния ни тим в южната ни съседка.

При мъжете Божидар Василев се класира на шеста позиция с 1.41:42 часа, а Станислав Танчев завърши на седмо място с резултат 1.57:42 часа. Състезателят на СКЛА Добруджа Николай Минков стана осми при юношите младша възраст, а Ганчо Ганчев – девети. Те също ходиха 10 км и дадоха по-добри постижения от българите в старшата възраст. Минков финишира за 53:41 мин, а Ганчев – за 54:29 мин.

Атлетката на Добруджа 99 Севги Ахмед завърши на седмо място при девойките до 20 г. с 1.00:04 часа на дистанцията от 10 км.

При юношите старша възраст Николай Цветанков и Любомир финишираха съответно седми и осми.

"За мен представянето ни е добро, тъй като с резултатите показахме, че не сме дошли на екскурзия. По-голямата част от националите подобриха личните си постижения. Доказахме, че ходим чисто, тъй като нито един наш състезател не бе декласиран. Радосвета Симеонова имаше възможност да направи още по-добър резултат, но заради наша грешка тя не успя да свали още постижението си", заяви пред centersport.org след балканския шампионат треньорът на националите Николай Янков.