Левски привлече общо 21 нови футболисти през този сезон. Някой паснаха на клуба, други - не. На някой им обръщаме много внимание, на други - не.

Един от тези, които остават в сянка, е сръбският десен бек Милош Цветкович. Той пристигна от Цървена звезда, а началото му със синята фланелка бе потресаващо. В първите си 4-5 мача Цветкович бе един от най-слабите на терена. Противниковите играчи го разминаваха, а феновете се питаха как този футболист е играл в Цървена звезда и какво прави в Левски.

Както на всеки друг футболист, който пристигне в нов отбор и страна, на Милош му трябваше време за климатизация и адаптация. Постепенно Цветкович показа на какво е способен. Себераздаване, тичане от първата до последната минута, от аутлиния до аутлиния. Намеси с хирургическа точност в защита. Борба за всяка топка, участие в двете фази на играта. Показателно бе и второто полувреме на вчерашния мач с ЦСКА (2:2), в което заедно с Иван Горанов бяха в основата на обрата, включваха се във всяка атака. Цветкович пък бе автор на асистенцията към своя колега за първия гол.

Цветкович е железният войн на Левски и дори сухата статистика го доказва. 35 пълни мача от началото на сезона, 6 асистенции, по 10 успешни центрирания средно мач. Сърбинът е човекът, който има най-много мачове за "сините" от началото на сезона. Докато на другите постове Делио Роси прави рокади, за Цветкович няма почивка и съставът на Левски винаги започва с него.

Статистиката показва и друго - Милош Цветкович има средно над 11 километра пробягани на мач. Това е вторият най-добър показател в Левски. А погледнато назад може да се види, че такива показатели Цветкович е имал и в Цървена звезда.

Логично изявите на сърбина с екипа на Левски предизвикват интерес. БЛИЦ СПОРТ научи, че вече има запитвания за сърбина и е напълно възможно Левски да се раздели с него през лятото. "Сините" ще могат и да понапълнят касата, защото с изявите си десният бек си вдигна цената.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ

КУПА НА БЪЛГАРИЯ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА