Три победи от три мача на старт на кампания! Едва ли доскоро някой в България можеше да си помисли за това, когато става дума за националния ни отбор по футбол. Но ето, че се случи. "Лъвовете" тръгнаха немислимо добре в новата Лига на нациите и надделяха последователно над Словения (2:1), над Норвегия (1:0) и над Кипър (2:1).

Отлепването на ютията, както се изрази преди време един бивш национален селекционер е факт. 

Много хора ще кажат, че Лигата на нациите не се приема сериозно от голяма част от тимовете, но това определено не важи за нашата група и тимовете на нашето ниво. Тези двубои са ясен показател за работата на Петър Хубчев, а също така и отлична възможност за сработване и избистряне на основното ядро футболисти. Тези победи пък дават самочувствие, което е много полезно за всички. Три победи повдигат духа, сплотяват колектива, дават увереност във възможностите.

Основната промяна в нашия тим е една и е видима - има колектив, има дух в този отбор. Нещо, което често липсва. Вместо познатата апатия и бездушие, този път виждаме футболисти, които горят в играта. Виждаме сплотен колектив, виждаме подкрепа между отделните играчи. А това е заслуга на Петър Хубчев.

Защото един селекционер за един лагер от седмица не може да научи играчите на футбол. Един селекционер може да работи малко по тактиката за даден мач и много по точно най-важната част - сплотяване на колектива и мотивация. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

И плодът от труда на Хубчев се видя. Похватите в съблекалнята на почивката също - и в трите двубоя нашите успяха да изковат успех във второто полувреме на срещите. Снощи дори успяха да направят пълен обрат.

Талантът на тези играчи е видим и е ясен, но те имаха нужда от мъжество, хъс и разбирателство. И това успя да стори Хубчев. 

Остава сега своята работа да свършат и феновете. Защото националите записаха три поредни победи, подобриха играта си значимо, а при една по-добра атмосфера и един пълен стадион, ситуацията с този отбор ще бъде още по-добра. Ако мислите, че приказките за 12-ия играч и всякакви подобни са клишета - лъжете се. 

Ние имахме нужда от отбор, който се радава и бори за националния герб, и го получихме. Сега те имат нужда от силна подкрепа.
Юлиян Маринов/БЛИЦ СПОРТ