Лудогорец се доказа като по-добър от ЦСКА не само на футболния терен, но и извън него. За трети път в рамките на една година разградчани удрят „червените” на трансферното поле, след като снощи стана ясно, че откупват правата на Жоржиньо.

Крилото игра на „Армията” под наем от Сент Етиен. В Борисовата градина не успяха да го задържат отново като преотстъпен, камо ли да платят пари, за да стане Жоржиньо техен футболист. Това го направи Лудогорец.

През миналото лято по идентичен начин разградчани отмъкнаха Антон Недялков, макар и не директно от ЦСКА. Тони в момента блести със зеления екип и с е представя на висота и като национал на България.

През зимата пък Лудогорец отмъкна от Борисовата градина освободения незнайно защо Станислав Манолев.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Така, след като записа осем поредни титли в първенството, оставайки ЦСКА винаги зад гърба си, след като има много добър баланс във всички мачове срещу „червените”, разградският клуб доказва, че е повече на „ти” и с трансферния материал.

БЛИЦ просто посочва фактите,  които са очевадни. Очевадно е и друго – Лудогорец не разчита на свободни агенти, а купува футболисти. Това е една от причините да е пълен хегемон в България през последните години. Тази тенденция продължава и в момента – в Разград пак не дойдоха случайни играчи... Казано в резюме – Лудогорец е властелин на игрищетСледете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2019о и извън него не защото съдиите или БФС му помага, а защото... вади пари, с които превръща състава си в шампионски.

Както на „Армията”, така и в Левски, не се вадят пари за нови попълнения, а се залага на играчи с изтекли договори. На „Герена” даже закъсняват с лятната селекция, макар че от вчера има пробуждане, което по всичко личи ще продължи в следващите дни.

Все пак обаче не можем да подминем един много положителен факт за ЦСКА. За разлика от миналото лято и особено от зимата, сега селекцията беше извършена навреме.

Вярно, привлечени бяха пак свободни агенти, но сред тях има класа – Диего Фабрини, Тони Уот, Греъм Кери и Денис Давидов не са никак случайни футболисти, които по всичко личи, че ще дадат блясък в играта на „червените”. Явно селекционерите в „Армията” са си свършили работата,  което дава предпоставки за нова голяма битка за титлата през следващия сезон.
ДИМИТЪР АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2019