Точно преди година Христо Стоичков организира паметен мач. Организацията беше перфектна. Дни преди началото се знаеше кой от поканените звезди кога пристига, бяха обявени датата и часът на пресконференцията, на която Ицо събра доста светила. Билетите се изкупиха като топъл хляб. Свършиха още месец преди началото на спектакъла. И логичното се случи - стадионът се напълни. И то до дупка. Въпреки дъжда. Какъв ти дъжд, братче, беше си направо уникален порой. Но 45 хиляди пяха на стадиона. Времето не ги изплаши, за да се поклонят пред големия гений на българския футбол.

Сега и Бербо организира мач. Благотворителен. За децата. Прекрасна идея, която аплодираме бурно. Организацията обаче е пълна трагедия.

Фенове и журналисти не получиха информация кога кацат звездите от славния някога отбор на Манчестър Юнайтед. Да се чудиш от кого организаторите пазят Гигс и компания. А повечето от тях са изключително земни хора, за разлика от някои български псевдозвезди, и с радост биха отделили няколко минути за снимки и автографи.

На всичкото отгоре това щеше да хвърли повече звезден прах около спектакъла и билетите щяха да се продадат. А нямаше да са обидно малко – около 30 000 и да има празни места по трибуните на „Васил Левски”.

Мъгла обви и самото отразяване на събитието. Бербо бе изпратен само в няколко студия, заради което иначе сполучливите му интервюта се радваха на публика колкото за мач от „Б” група.

Бербо трябваше да си даде ясна сметка, че харизмата му е в пъти по-малка от тази на Ицо и да се отвори към медиите. Явно клакьорите около него му помогнаха да се капсулира още повече, което ще превърне утрешния мач в протоколно събитие, а не в незабравим празник.

Чак тази сутрин се появи информация, че се свиква пресконференция за двубоя, която ще е вечерта.

Едва ли дори пълен аматьор би направил по-слаба организация.

Всичко това ни дава отговор на въпроса: Защо Бербатов никога няма да стигне великия Стоичков?
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ СПОРТ