Винаги съм се чудел как тази жена го търпи. Честно. Той е способен в 2 през нощта да говори по телефона и да урежда трансфер. Или да получава подробности за набелязан играч. След това в 05:30 вече да се е наспал (Боже, кога наистина има време за сън) и да е на пълни обороти. Ако друга е на мястото на Маргарита, досега със сигурност да е имало прекратяване на договора, казано на спортен език. Честно. Започнах с нея, защото ако я нямаше, той нямаше да бъде това, което е. Като всяка жена тя е в основата на семейството. Тя е причината той да има две прекрасни деца. Марги, винаги съм смятал, че ти заслужаваш десетки златни медали. И за търпението, и за отношението, и за любовта и старанието, което даваш на него.

Тити днес става на 50. Сам той казва, че съпругата му твърди, че на акъл е на 25. Дано и след 50 си остане такъв. Защото Тити е това, което е с всичките си добри и лоши черти. С всичките си положителни качества и кусури. С добрината към семейството си, раздаването за баскетбола и любимия Левски и грешките, които е допускал и със сигурност ще допуска.

Тити е онзи, който може да те изкара извън нерви. Стигали сме до сериозни разправии. От чисто спортни теми сме навлизали в бойно поле. Дори сме прекрачвали прага на благоразумието. След това съм съжалявал, сигурно и той. Но той е такъв, затова никога не мога да му се разсърдя. Знам, че не може да нагруби и обиди умишелно човек, а го прави заради характера си. Винаги съм твърдял, че има двама души, които, ако управляват повече от една федерации или повече от един спорт, няма да сме в това положение. Единият е той, другата е Илиана Раева. С всичките им предимства и недостатъци. Може да бъда обявен в пристрастие, но когато двамата се захванат с нещо преобръщат земята, но го постигат. Тити може да почука на 100 врати, ще се отворят 101. За него няма прегради. Йерархията е встрани от него просто защото с изключителното си умение да говори, убеждава и намира изход от всяко положение.

Няма смисъл да изреждаме приятелите му по цял свят. От Америка до Австралия. Не се наемам дори да дам няколко примера от неговите истории. Толкова са много...Тити е уникат. Винаги съм твърдял, че той преспокойно можеше да си вземе багажа, съпругата и децата и да живее извън България. Децата му да учат в елитни училища в Европа. Той избра да спасява Левски. Някои говорят – никой не го е карал насила. Да, де, но нали все някой трябва да направи нещо. Ако е така, всеки да свива платната, когато е най-напечено, хептен на закриване отиват нещата.

Бил прекалено емоционален. Да, такъв е. Защото преживява всяко едно нещо. Дори и най-малките. За мен емоционалният човек е ЧОВЕК. Много пъти емоцията го е подвеждала, но иначе живот ли е или живуркане...

Всъщност, той винаги ще си остане онова огромно сърце, което е готово да се раздаде на всички. Да помогне на всички приятели. Да помогне дори на тези, които са го нагрубявали. Дори и на тях е подавал ръка и те го знаят. Това е достойно за уважение.

P.S. Тити, може да се разсърдиш за следващите лични редове. Никога няма да забравя, когато те бяха наранили. Бяха те излъгали. Беше го направил най-близкият ти човек. А ти по време на един полет до Измир ми каза, че никога не прощаваш някой да те лъже в очите. И че истината винаги ще победи, а в това да си добър човек наистина има смисъл...
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

Тити, честит рожден ден от екипа на агенция БЛИЦ. Пожелаваме ти много здраве, късмет, щастие, семеен уют и много успехи. Продължавай да бъдеш различен и достоен човек.