Треньор Петър Хубчев, спортен директор Димитър Димитров-Херо. Това е най-спряганият вариант за Левски след края на настоящия сезон. Който обаче крие много рискове.

Ако наистина това е дуото, което ще започне работа на "Герена", то ръководството на клуба ходи по много тънък лед. За качествата на двамата е излишно да се говори - доказани специалисти са. Обаче има и друго - доказани чешити са. Тежки характери, трудни. Мразят някой да се меси в работата им. 

А ще могат ли тези два остри камъка да мелят брашно заедно?

Херо е в по-добра позиция, защото ще се явява директен началник на треньора Хубчев. Само, че Димитров цял живот е бил наставник, а не ръководител. Дали ще има моменти, в които да посъветва Хубчев да гласува доверие на този или онзи? Дали ще има моменти, в които да опита да определя тактиката на "сините"? И как ще бъде прието това от Хубчев? 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Общоприетият образ на все още водещия се селекционер на България специалист е, че не позволява никой да му се меси в работата. А на Херо работата ще е почти такава - да се меси в тази на Хубчев. Или поне понякога може би ще опита. И тогава какво ще последва? Скандал, напускане? Всеки един вариант е лош за Левски.

Представете си как Херо, който както казахме е треньор, а не директор до този момент, отива и споделя вижданията си за играта и състава на Левски. Споделя ги с ясната идея и самочувствие, че е врял и кипял в този занаят и знае кое е добре и кое не. Обаче отсреща е Хубчев, който има същото мислене и същия тежък характер. Това е бомба със закъснител.

Да не говорим, че до този момент при повечето фенове името Хубчев не се приема добре за наставник на тима. Дори председателят на Националния клуб на привържениците Степан Хиндлиян каза, че настроенията спрямо Хубчев не са добри.

С това опасностите пред шефовете на "Герена" стават две. Едната е от конфликт между треньор и директор, другата е от неприемане на наставника от страна на феновете. А двете неща като цяло водят до един и същ край - раздяла. 

В Левски нямат право на повече грешки с треньора. Крайно наложително е да се намери един, който да получи картбланш от всички и да следва политиката на клуба. Да, сегашното ръководство на Левски е ново, но си вкара автогол още с назначаването на Дерменджиев. И думите по-късно, че е било грешка. Грешките станаха много, независимо от кое ръководство в последните 10 години. И повече никой няма право на такава относно треньора на "сините".
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019