Четири поредни загуби и пет поредни мача без победа. Толкова натрупа Левски в Първа лига. Загуби от ЦСКА, Берое, Ботев и Лудогорец, както и равенство на "Герена" срещу Етър. Това е сухата статистика. Пет мача, нито една победа. Между тях имаше успех за Купата на България срещу ЦСКА с 2:0, но има и реванш.

В Левски явно съвсем отписаха първенството. А това е срамно. Хората, които са в този клуб - ръководство, треньори, играчи, трябва да осъзнаят къде са. Това е Левски!

А Левски никога нищо не трябва да отписва. Дори и само заради самото име, заради самата история, заради хората на трибуните. Недопустимо е да мислиш единствено и само за мачовете за Купата. Това е мислене на малък отбор, провинциално мислене. Целта оправдава средствата, ще кажат някои. Ако средствата са загуба след загуба в първенството, това оправдано ли е? Може би за Славия, Локо (Пловдив), Верея и да е оправдано, но не и за Левски. 

25 точки от първото място, 19 от второто и борба с Берое за третото!? Да, Левски имаше сезон във втората шестица, да Левски няма трофей близо 10 години, но... философията на този клуб не позволява да се отписват мачове. Не може, бе хора! Не може да отписвате мачове и в същото време да защитавате честта на Левски. Така чест не се защитава.

Явно обаче това отписване повлия и на феновете. На мача с Лудогорец имаше прекалено малко хора. Стадионът винаги е бил пълен в двубоите с тима от Разград, но не и в неделя. Неделя, приказно за футбол време, почивен ден, мач с лидера и шампион. И полупразни трибуни... До там се докара Левски. 

Недопустимо е в деня на мач срещу шампиона да имаш тренировка. Делио Роси правеше това в Малта по време на контролите, но нима това означаваше, че мачът с Лудогорец е контрола. Недопустимо е да носиш свещеното "Л" на фланелката и да излизаш за равен срещу Лудогорец, да браниш крехка преднина срещу някой средняшки отбор и да бавиш времето. Някой трябва да обясни на Делио Роси и футболистите, че не са в някакъв средняшки отбор, който съсредоточава сили само в една надпревара и отписва другите. Те са в Левски, а Левски винаги играе за победа. Така е било в миналото, така трябва да бъде в настоящето и в бъдещето.

В сряда идва мач с ЦСКА за първенство. Не е за Купата. Този мач пак ли ще бъде отписан? 
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ