Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

ЦСКА снощи загуби от ФК Копенхаген с 1:2 на Националния стадион "Васил Левски" в среща от III квалификационен кръг на Лига Европа. Играта на "червените" обаче направи силно впечатление, въпреки поражението от датския си противник и въпреки, че играха с човек по-малко. 

Вчерашният мач за водения от Нестор Ел Маестро отбор може да се раздели на три части - прекрасно първо полувреме, което бе като по учебник, тежки тридесет минути от второто и борбен завършек на срещата.

Първа част 

ЦСКА започна по прекрасен начин срещата на "Васил Левски". "Червените" видимо бяха "дали" инициативата на своя съперник, но контраатаките, които практикуваха, бяха почти перфектни. На няколко пъти бързината на Кирил Десподов по дясното крило бе почти фатална за датските футболисти, които като че ли бяха стъписани от начина на игра на "армейците" (може би не очакваха такава съпротива), както и от 25-те хиляди гърла, които пееха познатите рефрени от първата секунда на срещата. Силно включване направи и младият ляв бранител Ангел Лясков, който на няколко пъти направи за смях опитните бранители на ФК Копенхаген с различни финтове. Освен че играеше прекрасен футбол, ЦСКА стигна и до попадение в 15-ата минута чрез Мауридес, който завърши перфектната контраатака. Въпреки преднината в резултата и по-добрите положения, "червените" продължиха да практикуват все същия футбол до 45-ата минута, независимо от това, че в 41-ата минута останаха с човек по-малко.

Втора част

Стигнахме и до тежките тридесет минути... Още с началото на първия съдийски сигнал датският тим натика "армейците" в тяхната половина, което бе логично предвид това, че изостават с попадение, а са и с числено преимущество на терена. ЦСКА бе излязал, за да не допусне гол през второто полувреме (което е правилното решение, имайки предвид обстоятелствата), но малшансът бе на страната на "армейците"... "Червената стена" бе пробита в 64-ата минута чрез удар от далечна дистанция. Той до някаква степен сломи футболистите на Нестор Ел Маестро, които даваха всичко от себе си до момента в срещата. Макар и рядко да стигаха до половината на противника в първите тридесет минути на втората част, те показаха изключителна борбеност, което бе възнаградено след края на срещата от феновете, които бурно аплодираха своите любимци. В 74-ата минута се случи възможно най-лошото на този етап - бялата точка бе посочена за нарушение срещу Бойлесен, който, ако трябва да бъдем крайно откровени, преигра. Кенан Кодро застана зад топката и отново лошият късмет бе на страната на ЦСКА, тъй като Черниаускас докосна топката, но не достатъчно добре, за да предотврати попадението във вратата си.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Трета част

Последната "трета част" в срещата може да се опише само и единствено като борбен завършек от 10-те "армейци" на терена, които дадоха всичко от себе си, за да се доберат поне до точката и така да запазят по-големи шансове за краен успех в спора, по-големи, тъй като все още нищо не е решено! Е, това не стана факт, но ЦСКА показа именно в последните 10 минути на срещата, че разликата с ФК Копенхаген не е толкова огромна, колкото бе представяна преди първата среща, ЦСКА показа, че "дяволът не е толкова черен"... 

Така "червените" могат да отидат в Дания с гордо вдигнати глави, за да опитат да донесат поредната грандиозна европейска вечер на своите привърженици, каквито навремето ЦСКА е правил срещу величия като Ливърпул, Байерн (Мюнхен) и Аякс...

Реваншът между ЦСКА и ФК Копенхаген е другият четвъртък от 19:30 часа на стадион "Паркен" в датската столица. 
ЗВЕЗДЕЛИН ХРИСТОВ/БЛИЦ СПОРТ

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка, лято 2018

Първа лига - сезон 2018/2019