Кристиано Роналдо ще донесе нов блясък в Серия „А“. Неговият трансфер в Италия за него е едно предизвикателство, а за Ювентус като шестица от тотото.

100 милиона евро трансферна сума за един 33-годишен футболист – такова нещо никога не се е случвало. Никога обаче не е и имало такъв футболист като Кристиано Роналдо. Един неописуем атлет, за когото възрастта досега е само една цифра. Без миг колебания това е причината Ювентус да не се вайка, да предложи за него атрактивна оферта и да го убеди да прекара последните години от кариерата му в италианския елит и Торини, а не в Реал (Мадрид).

В напреднала футболна възраст най-добрите времена на Роналдо са зад гърба му и това трябва да означава нещо, когато човек се замисли колко великолепни години има зад себе си. Той подобри множество рекорди и отново спечели с Реал трофея от Шампионската лига. Няма никакъв признак, че формата му спада. Този човек има огромна енергия и воля да продължи да се доказва и опровергава критиците си.

Съмняващи и мърморковци ще има и те ще критикуват „бианконерите“ за високата трансферна сума и тези 30 милиона евро годишна заплата, които ще бъдат дадени за един застаряващ футболист. В нормалните случаи това би било напълно логично. За тази сума обаче клубът привлича нападател, какъвто досега не е имал.

Бившият президент на Реал (Мадрид) Рамон Калдерон формулира преди няколко дни така нещата, предупреждавайки бившия си клуб да не продава така португалеца: „Не може да се намери толкова лесно такъв шампион, който да е решаващ за играта на тима и да вкарва гарантирани по повече от 50 гола на сезон. И това от девет години“.

Една точка, която не трябва да бъде подценяване. По време на цялата си кариера до момента Роналдо е правил огромно впечатление не само в началото на престоя си в даден клуб. Сега той избира импулса на едно ново първенство. В Англия и Испания той доминираше, а сега се изправя пред ново предизвикателство и който познава този борец на терена, знае, че той ще иска да бъде най-добрият и в Серия „А“. Това ще го мотивира и за нови рекорди.

За Ювентус и за цялата Серия „А“ привличането на CR7 не е нищо по-малко от една трансферен успех. Когато имаш шанс да получиш един от най-добрите играчи в света, който в същото време е чудовище в маркетинга, не трябва да го изпускаш. Това осъзнаха босовете на Юве Аниели, Марота и Паратичи и осъществиха тази сделка по впечатляващ начин за кратко време.  

За Юве този трансфер е публично изявление, че голямата цел ще е атаката на Шампионската лига. Затова клубът привлече играча, който е печелил турнира най-често и е лидер във вечната му голмайсторска листа със 121 попадения. Напълно смислено и разумно!

Коментар на Фалко БЛЬОДИНГ, Goal.com
Превод от немски на Георги Красимиров Георгиев/БЛИЦ СПОРТ