Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

От много време в Левски се говори, че е нужен централен нападател. "Сините" доскоро имаха петима - Серджиу Буш, Ривалдиньо, Илия Димитров, Станислав Иванов и Станислав Костов. Наскоро станаха шестима, след като бе привлечен Луан Виана. И въпреки това коментарите за привличането на класен нападател не спират. 

А всъщност на "Георги Аспарухов" имат такъв - Станислав Костов. Бившият футболист на Пирин, Берое, Ботев и ЦСКА започна отлично настоящия сезон и показва, че ненапразно пристигна в Левски.

За 545 минути от началото на тази кампания 26-годишният нападател е вкарал 6 гола и води в голмайстроската листа на Първа лига. 

Плюсовете при Костов са много, а един от най-важните е, че е българин. Знае какво е Левски, знае какво се иска от него и го прави. Нападателят в пика на силите си, изградил се вече като футболист. Показващ усет към гола и почти винаги появяващ се на правилното място в правилното време. Костов е от типа консуматори, които не се забелязват много на терена, но дебнат своя миг пред вратата на съперника и го оползотворяват. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

6 гола за 545 минути. За сравнение - прокламираният като голова машина Мауридес има 5 гола за 725 минути. Но типично по нашенски за пореден път обръщахме повече внимание на бразилския нападател на ЦСКА, отколкото на българския в Левски.

А Костов е един от онези, които показват, че за българите все още има място във водещите отбори у нас. И ако им се дава шанс, те могат да го грабнат и да се възползват от него. 
ЮРИ СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019