Изключително емоционален коментар на загубата на Левски във финала за Купата на България след дузпи от Славия посвети известният български журналист Томислав Русев. В минутите на водещия в "Спортно шоу Гонг" той се обърна към феновете на "сините".

"Горе главите левскари, защото Левски май никога не е бил по-жив от сега. Левски мина през кошмарни няколко години и след всеки такъв провал млади хора ме питат дали пак ще се съберат толкова хора на мач. Ето че се събират все повече и повече, защото Левски е създаден с любов и се гледа само с любов.

Само онзи, който е изпитал истинската любов в живота, знае колко страдание може да донесе тя. Левски е на сто и няколко години, периоди различни, страшно много време. Феновете са виждали всичко.

Истината е, че нашият отбир игра изключително силно и може само да бъде поздравен. Левски направи всичко възможно, за да спечели.

Убеден съм, че някой жестоко е проклел Левски. Погледнете всичко кошмарни мачове в последните 10 години и ще видите, че Левски не е бил надиграван нито веднъж. От мача с БАТЕ (Борисов), Жилина, от провалите в Европа след онази истинската приказка.

Няма как да има справедливост и нещо да накара онези 30 хиляди души за пореден път да си тръгнат разплакани от стадиона. Тази публика на Левски ще държи отбора винаги жив. Левски има отбор, който да надгради.

Колкото до купите. Купата е в сърцето. Фенът на Левски е аристократ човек, може да обича, може и да страда, но носи купата в сърцето си. Левскарят е закърмен с идеята, че купата трябва да бъде спечелена.

Пак ще има купи, пак ще има загуби, страдание. Такъв е футболът, обичайте го. Левски има нужда от подкрепа точно сега, не се отказвайте. Помислете и за футболистите, колко ги боли тях. Те трябва да доиграят сезона, може да има спад, още загуби. Може Левски да остане извън Европа. След кошмара от вчера това е напълни вероятно.

Но, за да излезем заедно срещу прокобата, ако наистина я има, този отбор на Левски трябва да бъде подкрепен, както го направихме вчера. Евала на всички, които бяха облечени в синьо на стадиона. Такава подкрепа се вижда рядко.

Заради това Левски никога няма да фалира, защото има този безценен капитал, какъвто няма нито една друга фирма, корпорация или партия. Ние сме от Левски и сме над нещата. Не сме създадени, за да обиждаме и мразим противника. Трябва да го уважаваме и най-вече да обичаме своя отбор.

Животът е такъв! След три дни е другият мач - ще бием. Иска ми се Левски да намери онези футболисти от дузпите срещу Аякс. Защото и дузпите са част от футбола. Там трябва сърце, душа, дупе и т*шаци. Искам в Левски такива футболисти, които вкараха 5 от 5 дузпи и поставиха Аякс на колене. Мъже, водени от покойния Павел Панов. Но ще ги дочакаме, ако сме на мача всеки път, ако подкрепяме отбора.

Горе главите на всички по света, които треперихте и след това сте си поплакали. На ход са треньорът, ръководството, футболистите. Те се раздадоха. Усетиха за каква публика играят.

Аз не искам любимият ми отбор да печели Купата на България с лазене на четири крака и пълзене. Не искам любимият ми отбор да бави времето от петата минута. Майната й на купата, ако така ще я печелим, защото така Левски не бива да печели купи, по-добре да ги губи.

Единственото спасение е всички заедно на стадиона. 40-50 хиляди, докато прокобата не се счупи. Всичко на този свят се оправя с любов, не с омраза.

Знам, че всички, които мразят Левски, изпълзяха от дупките и искат да видят ми видят физиономията и питаха говедото ревало ли е снощи, верният отговор е да. Към 5 часа сутринта си поплаках, не ми олекна. Горе главите и само Левски!