Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Левски победи рутинно и с резервен състав Атлетик (Куклен) за Купата на България и гледа спокойно към съботния ден, когато ще се изправи срешу ЦСКА. "Сини" и "червени" влизат с еднакъв брой точки в сблъсъка, който ще се състои на стадион "Васил Левски". 

Левски видимо се промени под ръководството на Славиша Стоянович. Словенският специалист записа вече 8 двубоя начело на "сините" и записа 7 победи. Единствената загуба бе срещу Локомотив в Пловдив. Пред харизматичния наставник и играчите му обаче предстои страстен месец, който ще покаже реално какво е свършено и на какво ниво е Левски.

Пред тима от "Георги Аспарухов" предстоят три мача на истината от Първа лига. Срещу ЦСКА, Славия и Лудогорец. При 7 или повече точки в тези двубои Левски ще даде ясна заявка за това, че вече е вдигнал нивото и е готов да атакува титлата, която неизменно седем години е във витрината на Лудогорец.

Първото изпитание е ЦСКА. Този мач е най-важният от трите. Победа в него ще вдигне настроението, ще накара още повече фенове да идват на мачовете на "сините", а и напълно ще бетонира Стоянович на "Георги Аспарухов". Специалистът и сега е приеман отлично от привържениците на Левски, а един успех над ЦСКА ще му издигне ореол. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Словенецът определено сплоти тима и го накара да играе по-атрактивно и атакуващо. Най-видимо това се видя след минипаузата за мачовете на националния отбор. Другата добра новина е, че лазарета се изпразни и вече играчи като Паулиньо и Нашименто са напълно готови да излязат на терена и да изиграят пълни 90 минути. 

Преди следващата пауза Левски има двубой и с традиционно неудобния Славия. "Сините" със сигурност ще са амбицирани да си върнат за загубата на финала за Купата на България. "Белите" са на приливи и отливи, но винаги правят едни от най-добрите си мачове именно срещу Левски. 

След двубоя със Славия ще има пак пауза за мачовете на националните отбори, а след нея битка с Лудогорец. Ако Левски не загуби до паузата, то настроението сред играчите ще е отлично, а Стоянович ще има възможност да надгради още над това, което е направил до момента. Ако пък мачовете не се развият добре за "сините", то точно преди срещата с шампионите словенецът ще има повечко време, за да коригира нещата. Лошото за Левски ще бъде, ако се проведе нова миниподготовка. След предишната се видя, че натоварванията са дошли в повече на играчите и краката им определено тежаха срещу Локомотив в Пловдив. И се стигна до единственото поражение в Първа лига. 

Левски има и още една задача, която е почти задължително да се свърши в този страстен месец. Да се подновят договорите на най-важните играчи - Обертан, Яблонски, Цветкович. Колкото по-рано се случи това, толкова по-добре ще бъде за всички. Шефовете ще са спокойни, че няма да изпуснат въпросните футболисти, а самите играчи ще са с приповдигнато настроение, усетили, че са оценени и подсигурени за следващите месеци и дори за следващия сезон. 
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ