Любо Пенев нарочи съдията Стефан Апостолов за главен виновник за загубата на ЦСКА от Черно море. Вместо да анализира посредствената игра на тима си, Ел Голеадор се впусна в жални оплаквания за нивото на реферите в България, с което да премести фокуса от крушението на друго място.

Дори прелитащите със самолет над морската ни столица щяха да забележат колко безидеен и безпомощен изглежда 31-кратният шампион срещу водения от 42-годишния си капитан Георги Илиев моряшки тим.

Всичко на всичко ЦСКА създаде 2 положения и бе много далеч от истината. Каза го и легендата на клуба Аспарух Никодимов в обширен анализ на слабото представяне на "армейците". Нещо повече - Паро определи играта на ЦСКА като "слаба, безидейна и хаотична". А после добави "Неприятно е, че когато основният ти съперник се дъни ти не можеш да се възползваш. Едва ли някой може да каже, че в този мач ЦСКА е изпуснал нещо, защото не игра нищо".

Разочарована след мача бе и великата червена публика, която няма как да бъде залъгана, че причината за загубата е в съдията. Едва ли съдията, БФС и държавата са виновни, че ЦСКА остана без голямата си звезда Кирил Десподов, а след това пръждоса Станислав Манолев, който веднага бе прилапан от Лудогорец.

Нелепи изглеждат и опитите на Пенев да развее БФС като спасителен пояс за слабия мач във Варна. На точно този Футболен съюз плати на него и екипа му близо 1 500 000 швейцарски франка за престоя му в националния отбор. Само, че докато вземаше тлъстата заплата, Пенев не скачаше срещу Михайлов и колегите му. А иначе, единственото, което бе на ниво на мача в събота, бе невероятната червена публика. Именно сърцатите армейски фенове са тези заради, които ЦСКА продължава да е жив. Затова е крайно време привържениците на ЦСКА да бъдат зарадвани с победа над вечния съперник Левски другата седмица, а не да слушат жално хленчене.
Явор ЯСЕНОВ/БЛИЦ СПОРТ