На „Герена“ пропищяха до небесата, след като се наложи да играят бараж с Верея за влизане в Лига Европа. Нападнаха БФС, обвиниха футболните босове, че са такива, онакива. Вдигнаха се даже на протест. Напираха да отиват директно в Европа.

След вчерашното писмо от Арбитражния съд в Лозана обаче се разбра, че всъщност в БФС са били прави, ама много прави. Защото при днешната ситуация, след като „червените“ на този етап са участници в Лига Европа, ако Левски не беше преминал през ситото на баража, щеше да види Европа през крив макарон. Просто баражът бе задължителен.

Всъщност, нека да припомним какво гласи наредбата на БФС. В Лига Европа България има право на трима участника – носителят на Купата (Ботев), вторият в крайното класиране (ЦСКА) и третият (Левски), който обаче за да стигне до Европа, трябва да играе за бараж.

До момента (събота, 17 юни), ЦСКА е участник в евротурнирите, след като получи лиценз от БФС, а КАС в Лозана не го лиши от участие в Европа. Дали в понеделник УЕФА официално ще разреши на „червените“ да играят в Лига Европа, е друг въпрос. Ако това не се случи, тогава мястото на ЦСКА ще бъде заето от Дунав. Но баражът Левски – Верея категорично е бил задължителен. Ето това е истината и на „Герена“, ако желаят да проявят джентълменство, трябва да се извинят на БФС.
ДИМИТЪР АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ